Zapečené kedlubny s rajčaty

Zapečené kedlubny s rajčaty

Zeleninu připravovanou v troubě na trošce olivového nebo sezamového oleje, či másla, s bylinkami a kořením, případně sýrem, mám moc ráda, takže pořád zkouším nové kombinace a druhy. Zapečené ředkvičky už jsem vyzkoušela na quichi a chutnaly báječně, proto jsem se rozhodla prubnout i kedlubnu. A výsledek? Podle mě super!

Ingredience

Na 2 porce

  • 1 větší kedlubna
  • 1 menší cuketa
  • 3 rajčata
  • 1 červená cibule
  • 2 lžíce černých oliv bez pecky
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • sůl, pepř
  • 80 g eidamu
  • 50 ml smetany na vaření
  • olivový olej

Postup

  1. Kedlubnu a cuketu oloupeme a pokrájíme na kolečka. Pokud jsou moc velká, překrojíme je napůl. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky.
  2. Zapékací formu nebo malý pekáček vykapeme olivovým olejem a rozprostřeme na něj nakrájenou zeleninu. Osolíme, opepříme a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 10 minut.
  3. Mezitím omyjeme rajčata a nakrájíme je na tenká kolečka. Pekáček nebo zapékací formu vyndáme z trouby a na předpečenou zeleninu navršíme rajčata. Posypeme bazalkou a dáme péct na zhruba 15 minut.
  4. Eidam nastrouháme a smícháme se smetanou. Směsí zalijeme zeleninu a vložíme ještě na zhruba 15 minut do trouby. Asi 5 minut před koncem pečení rozprostřeme navrch nakrájené olivy.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.