Vločkový koláč s meruňkami nejen pro sportovce

Vločkový koláč s meruňkami nejen pro sportovce

Ti z vás, kteří navštěvují můj web už nějakou tu dobu, si jistě všimli, že poslední týdny uveřejňuji hlavně recepty na sladké dobroty, do kterých přidávám různé proteinové prášky nebo jiné suroviny s vysokým obsahem bílkovin a naopak že klasický bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jinými zdravějšími sladidly, jako je třeba med, kukuřičný sirup, datlový sirup, rýžový sirup, ořechová másla a podobně. Důvody jsou prosté: na sladké si opravdu potrpím a jím ho často, takže když to jde, volím zdravější a pro organismus nutričně přínosnou variantu, protože se snažím dodržovat zdravý životní styl. A s tím jde ruku v ruce i cvičení, v mém případě konkrétně posilování, kterému se pravidelně a intenzivněji věnuji už téměř tři měsíce. A jelikož potřebuji konzumovat více bílkovin, vymýšlím poslední dobou recepty s přídavkem proteinových prášků. A tím se dostávám k horké novince – spolupráci s e-shopem fitness007, ze které mám obrovskou radost. Je to skvělý obchod se širokým sortimentem pro sportovce i vyznavače zdravé výživy a nakupuji na něm už několik měsíců, takže když se mi nyní naskytla možnost přispívat na jejich blog svými recepty, okamžitě jsem po ní skočila. Tento vločkový koláč s meruňkami je mým prvním příspěvkem. Určitě ho vyzkoušejte 🙂

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 140 g ovesných bezlepkových vloček
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 350 g Skyr natural
  • 40 g moučkového třtinového cukru
  • 2 odměrky vanilkového proteinu
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 300 g vypeckovaných meruněk
  • pečicí papír

Postup

  1. Vločky dáme do robotu a rozmixujeme nahrubo. Přidáme povolený kokosový olej, cukr a promixujeme. Pak do těsta vmícháme Skyr, proteinový prášek a jedlou sodu.
  2. Těstem naplníme koláčovou formu vyloženou pečicím papírem. Navrch rozprostřeme a do těsta lehce vtlačíme na tenké dílky nakrájené meruňky.
  3. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 55 až 60 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.