Vločkový kakaový koláč s kokosovými lupínky

Vločkový kakaový koláč s kokosovými lupínky

Hrozně jednoduchý, rychlý, přitom chuťově perfektní mramorový koláč ve zdravější fitness verzi. Místo klasického holandského kakaa je totiž do poloviny těsta přidám proteinový kakaový prášek, který dává moučníku jednak sladkou chuť a pak také zvyšuje podíl bílkovin. Koláč je super ke svačině, snídani nebo třeba po tréninku pro doplnění energie.

Ingredience

Na 1 formu (ø 28 cm)

  • 5 vajec
  • 180 g másla
  • 130 g bílého jogurtu
  • 70 g třtinového cukru
  • 50 g ovesných jemně mletých vloček
  • 200 g hladké mouky
  • 2 odměrky čokoládového proteinu
  • 10 g prášku do pečiva
  • kokosové lupínky
  • pečicí papír

Postup

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Přimícháme cukr, ovesné vločky a bílý jogurt.
  2. Vejce rozkvrdláme vidličkou a na střídačku s moukou smíchanou s práškem do pečiva vmícháme do těsta.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme zhruba polovinou těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakaový protein a pak těsto nalijeme do formy. Vršek posypeme kokosovými lupínky.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 50 až 60 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.