Tvarohovo-pudinkový koláč s banány

Tvarohovo-pudinkový koláč s banány

Chutnají vám cheesecaky a jiné jemné koláče s tvarohem? Já je zbožňuju, a proto se snažím stále vymýšlet nové a nové recepty. Jsou snadné na přípravu a nabízejí mnoho možností, jak je připravit. Jelikož nerada používám želatinu nebo ztužovače, dávám přednost spíše těm pečeným. Sice si na jejich ochutnání musíte počkat o něco déle, ale podle mě se ho vyplatí. V tomto případě jsem vsadila na zaručenou kombinaci čokolády a banánů. Abych chuť čokolády ještě více zintenzivněla, použila jsem do korpusu kakaové sušenky. Pokud by to však na vás bylo už příliš, můžete je nahradit klasickými máslovými, celozrnnými nebo i piškoty.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (22 x 16 cm)

Na korpus

  • 200 g kakaových sušenek bez lepku
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 banán
  • pečicí papír

Na náplň

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 200 g uvařeného čokoládového pudinku bez lepku
  • 2 vejce
  • 4 lžíce kukuřičné krupice
  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 3 banány

Postup

  1. Sušenky dáme do mixéru a rozmixujeme do konzistence mouky. Přidáme nakrájený banán a kokosový tuk a opět mixujeme, dokud nevznikne hladké, trošku lepivé těsto. Zapékací formu vyložíme pečicím papírem a vtěsnáme do ní těsto. Dáme do lednice, asi na 30 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh a pudink, který připravíme předem klasicky z půl balení pytlíku a 250 ml mléka, krátce prošleháme. Pak přidáme vejce, kukuřičnou krupici a třtinový cukr a pořádně prošleháme. Banány oloupeme a podélně rozřízneme.
  3. Formu vyndáme z lednice. Na korpus poklademe banány a zalijeme krémem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na asi 40 minut. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme ještě přibližně 45 až 50 minut.
  4. Koláč necháme vystydnout a pak ho dáme ještě vychladit na alespoň 2 hodiny do lednice, nejlépe však přes noc.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.