Tento recept, stejně jako některé další, které můžete najít na mém webu vznikl ve spolupráci s fitness007 Jedná se vlastně o takovou dietnější variantu cheesecaku bez těsta, nutričně je však koláč bohatý na bílkoviny a minerální látky. Pokud si chcete po tréninku nebo výletě dopřát proteinovou svačinku, je koláč výbornou alternativou proteinových tyčinek, pudinků nebo kaší. Tento recept není bezlepkový – ovesná mouka je klasická, ale můžete ji nahradit například moukou kukuřičnou, rýžovou nebo ovesnou bezlepkovou. Po vychladnutí uchovávejte koláč v lednici, vydrží čtyři až pět dní.
Ingredience
Na 1 koláčovou formu (26 x 24 cm)
- 500 g měkkého polotučného tvarohu
- 300 g bílého řeckého jogurtu
- 4 lžíce ořechového másla s příchutí jahody a bílé čokolády
- 3 vejce
- 2 odměrky vanilkového proteinu
- 1 odměrka jahodového proteinu
- 6 lžic celozrnné ovesné mouky
- 200 g mražených malin
- pečicí papír
Postup
- Do hluboké mísy dáme jogurt, tvaroh a oříškové máslo a krátce prošleháme.
- Přidáme vanilkový a jahodový protein a celozrnnou mouku a dobře promícháme. Nakonec postupně zašleháme všechna vejce.
- Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme asi polovinou těsta. Rozložíme maliny a zakryjeme zbytkem těsta.
- Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 60 až 65 minut.