Tvaroháček s kokosovou krustou

Tvaroháček s kokosovou krustou

Toho, že mám ráda tvaroh, jste si už zcela jistě všimli. A stejnou slabost mám i pro kokos a ořechy. A když se tyhle tři báječné ingredience spojí, vznikne z nich například tento skvělý koláč s křehkým křupavým korpusem.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (20 x 20 cm)

Na těsto

  • 150 g bezlepkové mouky
  • 50 g strouhaného kokosu
  • 2 lžíce krupicového cukru
  • 100 g másla

Na náplň

  • 300 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 250 g zakysané smetany
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 2 lžíce rozinek
  • ½ hrnku pohankových vloček

Postup

  1. Bezlepkovou mouku smícháme se strouhaným kokosem, cukrem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto, které vtěsnáme do zapékací formy. Dáme péct do vyhřáté trouby na 170 °C na 10 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Smícháme tvaroh se zakysanou smetanou, kakaovým práškem, nasekanými ořechy, rozinkami a pohankovými vločkami. Dobře promícháme.
  3. Směs naneseme na předpečený korpus a dáme péct ještě na 30 až 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.