Tagliatelle s houbami a špenátem

Tagliatelle s houbami a špenátem

Přemýšlíte, co udělat sobě nebo rodině k obědu, aby to bylo zdravé a zároveň jim to chutnalo? Skvělou volbou jsou tyto lahodné těstoviny zasněžené vrstvou jemně nastrouhaného parmezánu. Nejlépe chutnají s čerstvými lesními houbami jako jsou hříbky nebo lišky, ale pokud vás houbaření nebaví, může klidně použít i čerstvé žampiony, ideálně ty větší hnědé krémové. 

Ingredince

Na 4 porce

  • 500 g těstovin tagliatelle bez lepku
  • 250 g hříbků
  • 150 g čerstvého špenátu
  • 1 stroužek česneku
  • 150 ml rýžové smetany
  • 40 g strouhaného parmezánu
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v hrnci s osolenou vodou podle návodu. Mezitím očistíme a pokrájíme hříbky a osmahneme je na rozpáleném olivovém oleji. Přidáme prolisovaný česnek, špetku soli a scezené těstoviny. Zlehka promícháme.
  2. Přilijeme smetanu a přidáme očištěný a na kousky natrhaný špenát. Promícháme, přiklopíme a na mírném plameni dusíme, dokud nebude špenát hotový.
  3. Těstoviny naservírujeme na talíře a posypeme nastrouhaným parmezánem.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.