Sýrové karbanátky s quinoou

Sýrové karbanátky s quinoou

Vegetariánské karbanátky – to je moje. Dělám si je dost často, ale protože pokaždé použiju jiné suroviny, tak chutnají vždycky jinak a jedinečně. Výborné jsou z čočky, pohanky, cizrny, brokolice, květáku a samozřejmě, jako v tomto případě, z quinoy. Quinoa neboli merlík čilský je bezlepková obilovina obsahující široké spektrum vitaminů, minerálních látek, antioxidantů, vlákniny a rostlinných bílkovin. Pravidelná konzumace quinoy zlepšuje činnost metabolismu, posiluje celkovou imunitu, stabilizuje krevní tlak, upravuje hladinu cholesterolu v krvi nebo reguluje hladinu cukru v krvi. Tyto karbanátky zjemněné sýrem jsou tedy nejen velice dobré, ale také extra zdravé. 

Ingredience

Na 4 porce

  • 2 hrnky uvařené quinoy
  • 1 kelímek cottage
  • 80 g eidamu
  • 1 mrkev
  • 3 vejce
  • 3 lžíce quinoa mouky
  • 2 jarní cibulky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • sůl, pepř
  • řepkový olej

Postup

  1. Quinou dáme vařit podle návodu. Mezitím si nastrouháme najemno mrkev i eidam a jarní cibulky nakrájíme najemno.
  2. Do mísy dáme cottage sýr a smícháme ho s mrkví, cibulkami a sýrem. Pak přidáme uvařenou a mírně vychladlou quinou, sušený česnek, sůl a pepř. Nakonec zahustíme moukou.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a pečeme malé placičky z obou stran dozlatova. Z každé asi 4 minuty. Podáváme se zeleninovou oblohou.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.