Švestkový fitness koláč se skořicovou drobenkou

Švestkový fitness koláč se skořicovou drobenkou

Spojení zralých sladkých švestek, lahodného medu a voňavé skořice nemá chybu. Pokud chcete vyzkoušet trochu jinou verzi švestkového koláče, pak vás tento recept určitě potěší. V těstě je navíc také vanilkový proteinový prášek, který dává koláči jednat více bílkovin a také sladkou chuť. Recept však není bezlepkový – pokud jste tedy celiaci, nahraďte hladkou mouku například klasickou bezlepkovou, pohankovou nebo mandlovou, která navíc zanechá příjemnou ořechovou stopu.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 90 g Hery
  • 5 lžic medu
  • 200 g zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 80 g hladké mouky
  • 50 g kukuřičné polohrubé mouky
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • cca 12 švestek
  • pečicí papír
  • na drobenku: máslo, skořicový cukr, kukuřičná polohrubá mouka

Postup

  1. Do rozpuštěné Hery přidáme med a mícháme, dokud se zcela nerozpustí a nevznikne hladká tekutá směs.
  2. Do ní přidáme zakysanou smetanu, hladkou a kukuřičnou mouku, prášek do pečiva a proteinový prášek. Vymícháme hladké těsto, do kterého přidáme metličkou rozšlehaná vajíčka.
  3. Těsto nalijeme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Navrch rozložíme omyté, vypeckované a na kousky pokrájené švestky.
  4. Z másla, mouky a skořicového cukru vytvoříme prsty drobenku, kterou posypeme koláč.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 60 minut.

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.