Švestkové raw kuličky s rumem

Švestkové raw kuličky s rumem

Nepečené cukroví je vděčné a mezi lidmi čím dál oblíbenější. Aby taky ne! Je jednoduché a rychlé na přípravu, zdravé a atraktivní na pohled. Pokud do ingrediencí nepoužijete klasické vločky, je navíc i přirozeně bezlepkové, a vzhledem k tomu, že se nepeče, smlsnou si na něm i vegani a nadšenci raw stravy. Jako první vám přináším recept na tyto báječné švestkovo-ořechovo-rumové kuličky. Při jejich přípravě jsem použila jáhlové vločky, pokud však nemáte celiakii, můžete použít ovesné, žitné nebo ječné.

Ingredience

  • 150 g sušených švestek
  • 50 g loupaných mandlí
  • 50 g vlašských ořechů
  • 100 g jáhlových vloček
  • 1 lžíce raw kakaového prášku
  • 3 až 4 lžíce rumu
  • strouhaný kokos

Postup

  1. Sušené švestky a jáhlové vločky dáme alespoň na 30 minut namočit do vody.
  2. Do robotu dáme mandle a vlašské ořechy a rozmixujeme nahrubo. Pak přidáme slité švestky a vločky, kakaový prášek a rum a mixujeme tak dlouho, dokud se nevytvoří lepivá konzistentní hmota. Pokud je lepivá málo, můžeme přidat ještě pár švestek nebo lžíci medu, pokud lepí moc, přidáme ještě vločky nebo strouhaný kokos. Z hmoty vypracujeme kouli a dáme ji na 30 minut odležet do chladu.
  3. Z těsta tvarujeme malé kuličky, které ihned obalíme ve strouhaném kokosu. Skladujeme v lednici.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.