Studená cuketová polévka

Studená cuketová polévka

Na sytou a masitou polévku vás v teplých jarních a letních dnech neužije? Naopak byste si dali něco osvěžujícího, lehčího, co vás ale zároveň zasytí a dodá tělu vitaminy a stopové prvky? Vyzkoušejte bleskově hotovou a lahodnou studenou polévku z mladých cuket a čerstvého kozího sýru. Cuketa je bohatá na provitamin A, karoteny, hořčík, železo a draslík a také vlákninu. Pravidelná konzumace cukety napomáhá k detoxikaci a odvodnění organismu, zlepšuje činnost střev, posiluje svaly a sdce, působí proti stresu a celkově posiluje obranyschopnost. 

Ingredience

Na 2 porce

  • 2 mladé cukety
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • 2 lžíce smetany na vaření
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • sůl, pepř
  • rajče a lístky šalvěje na ozdobu

Postup

  1. Cukety omyjeme, odkrojíme tvrdé konce a nakrájíme na menší kusy. Dáme do hrnce, zalijeme vývarem a vaříme doměkka, asi 15 minut.
  2. Necháme trochu vychladnout a pak přelijeme do mixéru. Přidáme smetanu, rozdrobený kozí sýr a olivový olej a rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Dáme vychladnout do lednice. Před podáváním ozdobíme lístky šalvěje a pokrájeným rajčetem.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.