Šťavnatá buchta s broskvemi (bez vajec)

Šťavnatá buchta s broskvemi (bez vajec)

Jestli jste si zamilovali moučníky z jáhel, stejně jako já, pak vás recept na tento lahodný moučník zcela jistě potěší. Pokud nemáte v oblibě broskve, můžete použít i jiné ovoce, třeba jahody, maliny, rybíz nebo borůvky. Všechny tyto druhy ovoce budou chutnat s kokosem výtečně. Do těsta jsem navíc přidala ještě konopné loupané semínko, které dodá organismu omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitaminy skupiny B a také vitaminy A a C, vápník, hořčík, draslík a také potřebné bílkoviny. Já je s oblibou používám nejen při pečení, ale občas si je vmíchám také do jogurtu, kaše nebo salátu.

Ingredience

Na 1 formu (22 x 26 cm)

  • 1/2 hrnku suchých jáhel
  • 130 g rostlinného tuku Hera
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 50 g krystalového cukru
  • 70 g hladké mouky
  • 70 g kokosové mouky
  • 20 g konopného loupaného semínka
  • 5 lžic sirupu z agáve
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • broskvový kompot
  • pečicí papír

Postup

  1. Jáhly spaříme vroucí vodou, pak je zalijeme studenou vodou a dáme vařit, asi 10 minut.
  2. K horkým jáhlám přidáme kokosový olej a nakrájenou Heru a pečlivě zamícháme.
  3. Postupně přimícháme hladkou a kokosovou mouku, cukr, konopné semínko, agávový sirup, asi jednu lžíci kompotové šťávy a prášek do pečiva.
  4. Broskve nakrájíme na maličké kousky a vmícháme do těsta.
  5. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem.
  6. Buchtu pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 25 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 25 až 30 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.