Špagety s bazalkovým pestem a parmezánem

Špagety s bazalkovým pestem a parmezánem

Těstoviny miluju odjakživa. V době, kdy se u mě prokázala celiakie, jsem je nějaký čas jíst nemohla, alespoň ne ty klasické a bezlepkové mi zrovna moc nezachutnaly. Nyní už jsem na tom zdravotně lépe, kontrolní testy na protilátky mi vyšly už podruhé dobře, takže si jednou do týdne mohu dovolit i klasické těstoviny nebo pizzu či pečivo. Při přípravě těstovin sázím na jednoduchost. Podle mě, čím méně ingrediencí, tím výsledný pokrm chutná lépe. Nevěříte? Pak vyzkoušejte tyto jednoduché a rychlé těstoviny s domácím bazalkovým pestem a parmezánem. Já je přímo zbožňuju.

Ingredience

Na 2 porce

  • 250 g špaget
  • 20 g parmezánu
  • špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje

Na pesto

  • recept naleznete zde

Postup

  1. Špagety uvařte v osolené vodě al dente. Po slití do nich vmíchejte lžíci olivového oleje, aby se neslepily.
  2. Špagety naservírujte na talíře a přidejte bazalkové pesto. Navrch dejte tenké proužky parmezánu. Ihned podávejte.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.