Smetanové špagety se špenátem

Smetanové špagety se špenátem

I když je na trhu bezlepkových těstovin poměrně hodně, ne všechny chutnají tak skvěle jako ty klasické a ne všechny se dají uvařit “al dente”. Některé druhy, zejména ty zeleninové, se při vaření občas rozvaří. Já mám svoji “prověřenou” dvojku, na kterou nedám dopustit. Jedná se o špagety a celozrnné penne od firmy Nutrifree. Tentokrát jsem se rozhodla pro klasický, ale výborný recept se smetanovým špenátem. Navíc jsem do něj přidala slunečnicová semínka, která dávají pokrmu maličko jinou a křupavou chuť.

Ingredience

Na 2 porce

  • 200 g nevařených špaget Nutrifree
  • 400 g mraženého listového řezaného špenátu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 3 lžíce rýžové smetany
  • 2 lžíce slunečnicových semínek
  • sůl

Postup

  1. Špagety vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a uvaříme al dente, asi 10 až 12 minut. Slijeme je a do horkých špaget vmícháme lžíci másla.
  2. Mražený špenát necháme povolit na mírném plameni v hrnci pod pokličkou. Pak přidáme majoránku, sušený česnek, špetku soli a rýžovou smetanu. Promícháme a necháme pod pokličkou dusit asi ještě 5 minut.
  3. Uvařené špagety promícháme se smetanovým špenátem a nakonec přimícháme slunečnicová semínka. Ihned podáváme.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.