Smetanové pohárky s borůvkami

Smetanové pohárky s borůvkami

Zakysaná smetana je úžasná pro přípravu pečených i zastudena dělaných dezertů. Využít se dá místo tvarohu nebo jogurtu do koláčů a různých řezů a závinů, výborně chutná i vyklopená z kelímku a smíchaná s čerstvým ovocem, oříšky, semínky nebo medem. Do tohoto receptu jsem přidala i trochu mascarpone, které mu dává úžasnou smetanovou chuť.

Ingredience

Na 2 porce

  • 250 g zakysané smetany
  • 50 g mascarpone
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce jáhlových vloček
  • 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
  • 100 g čerstvých borůvek

Postup

  1. Zakysanou smetanu prošleháme metličkou s mascarpone a medem.
  2. Jáhlové vločky a nasekané oříšky promícháme. Přidáme asi 40 g borůvek a zamícháme. Směs zlehka vmícháme do smetanové hmoty.
  3. Hmotu rozporcujeme do dvou pohárků a dáme vychladit do lednice. Před podáváním ozdobíme čerstvými borůvkami.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.