Slepované kokosové mrkvánky

Slepované kokosové mrkvánky

Máte rádi o Vánocích marmeládou slepované cukroví z lineckého či kokosového těsta? V tom případě si zamilujete i tyto křehké křupavé sušenky. Výborné jsou jako čajové pečivo pro návštěvu k čaji nebo ke kávě, nebo si je můžete dát ke svačině nebo jen tak na chuť. Výčitky z toho, že mlsáte, ani moc mít nemusíte. Do těsta jsem totiž použila zdravá konopná semínka, která jsou zdrojem omega 3 a 6 mastných kyselin, aminokyselin, bílkovin a vitaminů skupiny B, mrkve, a klasický bílý cukr jsem nahradila tmavým třtinovým.

Ingredience

Na 12 kusů

  • 3 mrkve
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 100 g čirokové mouky
  • 150 g jáhlové mouky
  • 50 g tmavého třtinového cukru
  • 3 lžíce loupaného konopného semínka
  • pečicí papír
  • domácí zavařenina

Postup

  1. Mrkve oškrábeme a uvaříme doměkka. Počkáme, až trochu vychladnou, a pak je nastrouháme na jemném struhadle.
  2. V míse promícháme strouhaný kokos, obě mouky, třtinový cukr a konopné semínko. Přidáme mrkve a kokosový olej a rukama vypracujeme pevné, tvárné těsto. Uděláme z něj kouli a dáme na zhruba 20 až 30 minut do lednice.
  3. Těsto vyválíme na silikonové podložce nebo na pomoučené pracovní desce na plát silný asi 0,3 cm. Vykrajovátkem uděláme sušenky a přeneseme je na plech vystlaný pečicím papírem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
  5. Až sušenky vychladnou, namažeme je domácí zavařeninou a slepíme. Nejlepší je nějaká pikantnější, například rybízová, višňová nebo malinová.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.