Skořicový hruškový chlebíček s chia semínky

Skořicový hruškový chlebíček s chia semínky

Výborný, voňavý, vláčný chlebíček, kde se parádně snoubí chuť hrušek a skořice. K pečení můžete klidně použít i vyšší plech nebo koláčovou formu, ale tím pádem se o několik minut zkrátí doba pečení. Část hrušek můžete nahradit sladkou odrůdou jablek a do těsta můžete i podle chuti přimíchat perníkové koření, jako například muškátový oříšek, kardamom nebo zázvor.

Ingredience

Na 1 chlebovou formu (24 x 10 cm)

  • 130 g Hery
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička skořice
  • 3 hrušky
  • 2 lžíce chia semínek
  • 250 g měkkého polotučného tvarohu
  • 100 g třtinového cukru
  • 60 g ječné celozrnné mouky
  • 70 g hladké mouky
  • 30 g strouhaného kokosu
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Heru zahřejeme v hrnci s kokosovým olejem a přidáme na malé kousky pokrájené hrušky. Povaříme na mírném plamenu pod pokličkou asi 15 minut.
  2. Až směs trochu vychladne, vmícháme chia semínka a tvaroh. Zvlášť smícháme obě mouky, cukr a strouhaný kokos, a pak obě směsi postupně spojíme a těsto promícháme. Nakonec zlehka vmícháme prášek do pečiva a protein.
  3. Těstem naplníme chlebovou formu s pečicím papírem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 165 °C asi 60 až 70 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.