Skořicovo-jablečný cheesecake s drobenkou

Skořicovo-jablečný cheesecake s drobenkou

Pečení mě baví úplně ze všeho nejvíc. Ráda vymýšlím originální recepty s použitím superpotravin, různých sirupů, proteinových prášků a podobně, ale zrovna tak mám ráda klasické osvědčené kombinace. Jednou takovou jsou jablka + ořechy + skořice. Tahle trojka nikdy nezklame, ať už ve výsledku hodí tradiční jablečný závin nebo drobenkový koláč. Já jsem tentokrát tyhle výborné a voňavé přísady použila k přípravě cheesecaku. Základ je z ovesných vloček a mouky, pak následuje směs slaďoučkých jablek a klasická tvarohová náplň, která je hojně zasypána nasekanými lískovými ořechy smíchanými s kukuřičným sirupem. Tento lahodný dort je pastvou nejen pro oči, ale potěší i vaše chuťové pohárky.

Ingredience

Na 1 dortovou formu (ø 26 cm)

Na korpus

  • 110 g másla
  • 30 g třtinového práškového cukru
  • 100 g bezlepkových ovesných vloček
  • 70 g bezlepkové mouky
  • pečicí papír

Na náplň

  • 3 menší jablka
  • 20 g skořicového cukru
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu
  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 2 vejce
  • 40 g bezlepkové mouky
  • 60 g třtinového práškového cukru
  • 1 lžička mleté vanilky
  • 1 lžíce kukuřičného sirupu
  • 100 g lískových ořechů

Postup

  1. Máslo nakrájíme na menší kusy, dáme do mísy a necháme trochu povolit. Pak přidáme rozmixované vločky, mouku a cukr a vypracujeme těsto, které vtěsnáme do dortové formy vyložené pečicím papírem. Dáme na 30 minut do lednice.
  2. Jablka očistíme, nastrouháme najemno a smícháme se skořicovým cukrem a kukuřičným sirupem. Směs rozetřeme na korpus.
  3. Tvaroh prošleháme s vejci. Přidáme mouku, cukr a mletou vanilku a krátce prošleháme. Tvarohovou náplň nalijeme na jablečnou směs.
  4. Lískové ořechy rozmixujeme, smícháme s kukuřičným sirupem a pak jimi posypeme koláč.
  5. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C asi na 35 minut. Pak teplotu stáhneme na 160 °C a pečeme asi ještě 40 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.