Semínkový chléb s domácími pomazánkami

Semínkový chléb s domácími pomazánkami

Snídaně je základ dne – asi každému z nás to maminky a babičky vštěpovaly do hlavy, a měly pravdu. Správná a vyvážená snídaně nastartuje metabolismus, dodá vám “šťávu” na celé dopoledne a organismus zásobí důležitými vitaminy a stopovými prvky. I když většinou dávám přednost sladkým snídaním  – kaším s ovocem, palačinkám, jogurtu/tvarohu s vločkami a podobně, sem tam dostanu chuť i na slanou verzi. V oblibě mám semínkový bezlepkový chleba s domácími pomazánkami.

Tvarohová sýrová pomazánka

  • 120 g měkkého tučného tvarohu
  • 20 g strouhaného parmezánu
  • 1 lžíce másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Tvaroh a změklé máslo utřeme dohladka. Vmícháme najemno nastrouhaný parmezán. Podle chuti osolíme a opepříme.

 

Mrkvová krémová pomazánka

  • 100 g bílého hustého jogurtu
  • 40 g Lučiny
  • 1 mrkev
  • olivový olej
  • sůl

Postup

  1. Jogurt prošleháme metličkou s Lučinou a pár kapkami olivového oleje do nadýchaného krému, do kterého vmícháme najemno nastrouhanou mrkev a špetku soli.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.