Salát se špenátem a rajčaty

Salát se špenátem a rajčaty

Špenát jsme většinou zvyklí konzumovat až po tepelné úpravě, ale právě to je škoda, protože tak ztrácí značnou část vitaminů a minerálních látek. Baby špenát je báječný i čerstvý, zejména v kombinaci s rajčaty. Podávat ho můžete jako přílohu k pečenému nebo grilovanému masu či rybě nebo jen tak s čerstvým pečivem jako lehkou večeři.

Ingredience

Na 2 porce

  • 200 g čerstvého baby špenátu
  • 100 g variace salátových listů
  • 2 rajčata
  • ½ okurky
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíce balzamikového octa
  • sůl, pepř

Postup

  1. Baby špenát omyjeme a osušíme. Dáme do mísy, přidáme natrhané listy různých druhů salátů, nakrájená rajčata a na kolečka nakrájenou okurku. Promícháme.
  2. V menší misce vidličkou našleháme olej, ocet, špetku soli a pepře. Zálivku vmícháme do salátu.
  3. Naservírujeme na talíře nebo do misek a ihned podáváme


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.