Rajčatová marmeláda s mandlemi

Rajčatová marmeláda s mandlemi

Máte rádi rajčatové pyré nebo kečup? Já jsem se jako malá holka mohla po kečupu utlouct. Dávala jsem si ho na všechno. Na těstoviny, hranolky, rýži, vajíčka, brambory, dokonce jsem ho přimíchávala i do bramborové kaše nebo si v něm namáčela slané tyčinky a čipsy. Pokud na kečupu taky ujíždíte, pak si rozhodně udělejte tento mňamózní rajčatový džem buď v této variantě s mandlemi, nebo pokud máte rádi pikantnější a ostré chutě, přimíchejte do směsi o trochu více česneku, pepř a nadrobno nakrájenou chilli papričku a cukru dejte méně. 

Ingredience

Na 1 sklenici (objem 300 ml)

  • 300 g keříkových rajčat
  • 200 g žlutých cherry rajčátek
  • 40 g plátků loupaných mandlí
  • 2 lžíce směsi italských bylinek
  • 1 lžička mořské soli
  • ½ lžičky sušeného česneku
  • ½ lžičky pepře
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 200 g cukru

Postup

  1. Do robotu vložíme omytá keříková rajčata, italské bylinky, česnek, sůl a pepř a rozmixujeme dohladka.  Přendáme do kastrůlku.
  2. Do robotu dáme žlutá cherry rajčata a krátce promixujeme tak, aby zůstaly malé kousky. Přidáme do kastrůlku spolu s citronovou šťávou a cukrem a na mírném plameni za občasného míchání vaříme asi hodinu. Pak přidáme plátky loupaných mandlí a necháme na ohni ještě asi 15 minut, dokud směs nezhoustne.
  3. Přelijeme do čistých sklenic a ihned zavíčkujeme. Necháme zcela vychladnout a pak skladujeme v lednici, kde vydrží přibližně měsíc.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.