Quiche z pohankové mouky se žervé a rajčaty

Quiche z pohankové mouky se žervé a rajčaty

Vynikající lehký slaný koláč, který je jako stvořený pro tyto horké letní dny. Vynikající je ještě teplý, po vytažení z trouby, ale já osobně mám raději, když se rozleží v lednici do druhého dne a jím ho studený. Toto je taková hodně základní verze, kterou si můžete ještě jakkoli upravit k obrazu svému, například přidat šunku, špenát, také mladá cuketa nebo černé olivy se s rajčaty budou dobře doplňovat. Záleží pouze na vaší chuti a fantazii.

Suroviny

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

Na těsto

  • 170 g Hery
  • 160 g pohankové mouky
  • 135 g polohrubé mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Na náplň

  • 320 g žervé
  • 3 vejce
  • 1 lžička směsi sušených italských bylinek
  • 3 rajčata

Postup

  1. Heru rozpustíme a necháme vychladnout. Přidáme obě mouky, sůl a prášek do pečiva a rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do koláčové formy s pečicím papírem. Dáme na 30 minut do lednice.
  2. Na náplň prošleháme žervé s vejci a bylinkami.
  3. Rajčata omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a rozložíme na korpus. Zalijeme žervé směsí.
  4. Quiche pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme pouze zdola dalších asi 30 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.