Quiche se zelím a kuřecím masem

Quiche se zelím a kuřecím masem

Quiche je slaný francouzský koláč, který můžete připravit z křehkého koláčového nebo listového těsta. Ačkoli obě těsta dnes můžete bez problémů sehnat v potravinách, nejlepší a chutnější quiche je, když si těsto uděláte sami. Není vůbec pracné a navíc si ho pokaždé můžete připravit trochu jinak – vyměnit druh mouky, přidat bylinky, koření, semínka a podobně. Já quiche miluju, jsou pro mě výbornou a zdravou večeří nebo obědem. A i když maso jím minimálně, tak tento kuřecí quiche se zelím a parmezánovou peřinou zbožňuju.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (22 x 16 cm)

Na těsto

  • 170 g quinoa mouky
  • 50 g farmářského másla
  • 1 vejce
  • 4 lžíce vody
  • špetka soli

Na náplň

  • 150 g kuřecích prsou
  • 3 lžíce rýžového oleje
  • 3 hrnky nakrájeného bílého zelí
  • 3 lžíce lněného semínka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce mléka
  • 100 g strouhaného parmezánu
  • sůl, pepř

Postup

  1. Quinoa mouku smícháme se špetkou soli a měkkým máslem. Přidáme rozšlehané vejce a podle potřeby vodu a rukama vypracujeme pevné, tvárné těsto. Vytvoříme z něj kouli a dáme ho na 15 až 20 minut odležet do lednice.
  2. Připravíme si náplň. Kuřecí prsa omyjeme a nakrájíme na kousky. V hlubokém hrnci rozehřejeme rýžový olej a krátce na něm orestujeme maso. Až se zatáhne, přidáme nakrájené zelí a lněné semínko. Osolíme, opepříme. Stáhneme plamen, přiklopíme a dusíme asi 25 minut do změknutí. Občas promícháme.
  3. Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou formu. Dáme předpéct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 10 minut. Pak na těsto navršíme směs masa a zelí a dáme opět do trouby asi na 150 minut.
  4. Mezitím metličkou rozšleháme vejce a mléko a vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs nalijeme na koláč a dáme dopéct za dalších asi 15 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.