Quiche s červenou řepou

Quiche s červenou řepou

Poslední dobou jsem červenou řepu přidávala hlavně do sladkých řezů a brownies. Tak jsem si řekla, že je nejvyšší čas trochu zaimprovizovat a vyčarovat z ní a dalších surovin nějaký slaný koláč. Tento quiche se povedl na jedničku. Výrazný estragon se s jemnou, nasládlou červenou řepou báječně doplňuje a rozteklý sýr s křehkým těstem je úžasný sám o sobě.

Ingredience

Na koláčovou formu ø 28 cm

Na těsto

  • 100 g bezlepkové mouky
  • 120 g pohankové mouky
  • 100 g bílého hustého jogurtu
  • 20 g másla
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli

Na náplň

  • 3 středně velké červené řepy
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
  • 100 g plátkového eidamu
  • 50 g eidamu vcelku
  • 50 g bílého hustého jogurtu
  • 2 vejce
  • sůl, pepř

Postup

  1. Červené řepy omyjeme, osušíme a zabalíme do alobalu. Dáme péct přibližně na 80 minut do trouby vyhřáté na 200 °C.
  2. Mezitím si připravíme těsto. Obě mouky smícháme se špetkou soli, vajíčkem, jogurtem a rozpuštěným máslem. Rukama vytvoříme těsto, kterým vysteleme dno i boky koláčové formy.
  3. Na těsto položíme plátky eidamu. Řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky a navršíme ji na sýr. Vejce vidličkou rozšleháme s jogurtem, nasekaným estragonem a špetkou soli a pepře. Vzniklou směsí přelijeme řepu se sýrem. Eidam vcelku nastrouháme a podrobíme jím koláč.
  4. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C přibližně na 35 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.