Proteinový pudinkový cheesecake

Proteinový pudinkový cheesecake

Cheesecake nemusí být jen hutný a tučný, ale dá se připravit i ve zdravější a odlehčenější fitness verzi. Já jsem do těsta na korpus přidala ovesnou celozrnnou mouku, která je bohatá na minerální látky a také proteinový prášek (vanilkový), který zvýší podíl bílkovin v celém moučníku a také mu dodá sladkou chuť. Na náplň jsem zvolila polotučný měkký tvaroh, zdravější třtinový cukr a opět proteinový prášek. Výsledkem je výborný tvarohový moučník, který obsahuje oproti klasickému cheesecaku výrazně méně kalorií a naopak o hodně více bílkovin.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

Na těsto

  • 100 g másla
  • 1 vejce
  • 110 g hladké mouky
  • 90 g ovesné celozrnné mouky
  • 2 odměrky proteinu
  • 50 ml mléka

Na náplň

  • 500 g měkkého polotučného tvarohu
  • 2 odměrky proteinu
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce třtinového práškového cukru
  • 2 vejce

Postup

  1. Máslo rozpustíme a smícháme s hladkou a ovesnou moukou. Přidáme proteinový prášek, mléko a vejce a vypracujeme hladké pevné těsto, které vtěsnáme do formy vymazané máslem. Dáme odpočinou na 30 minut do lednice.
  2. Na náplň prošleháme všechny přísady v kuchyňském robotu. Vznikne nám hladký krém, který nalijeme na těsto.
  3. Koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C na zhruba 35 minut. Pak teplotu snížíme na 150 °C a pečeme ještě 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.