Proteinový koláč s jahodami a jogurtem

Proteinový koláč s jahodami a jogurtem

Před pár týdny jsem se rozhodla, že na sobě začnu pořádně makat. Koupila jsem si permanentku do posilovny a začala jsem chodit cvičit. Kupodivu mě to fakt baví. K tomu jsem také upravila jídelníček – jelikož musím přijímat více bílkovin, zařadila jsem do něj více ryb a také krůtího masa, plus jsem zase začala péct moučníky s proteinovým práškem, jako je například tento koláč s jahodami. Do těsta jsem přimíchala i konopná semínka, která mají také významnou nutriční hodnotu. Pokud si chcete dopřát chutnou a sladkou svačinu bohatou na bílkoviny, určitě ho vyzkoušejte.

Ingredience

Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)

  • 100 g másla
  • 150 g rýžové mouky
  • 100 g ovesné bezlepkové mouky
  • 2 vejce
  • 180 g bílého jogurtu
  • 350 ml podmáslí
  • 60 g práškového třtinového cukru
  • 80 g proteinového prášku (příchuť jahoda)
  • 2 lžíce konopného loupaného semínka
  • 1,5 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 350 g jahod
  • pečicí papír

Postup

  1. Rozpuštěné máslo smícháme s rýžovou a bezlepkovou moukou. Přidáme vejce a krátce ručním šlehačem prošleháme. Pak přimícháme jogurt a podmáslí.
  2. Třtinový cukr promícháme s proteinovým práškem, práškem do pečiva a konopným semínkem. Obě směsi spojíme a důkladně promícháme.
  3. Koláčovou formu vysteleme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Navrch dáme očištěné jahody.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 50 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.