Proteinový čokokoláč z červené řepy

Proteinový čokokoláč z červené řepy

Pokud dáváte přednost zdravějším a fitness moučníkům s obsahem proteinového prášku, pak vás tento recept zcela jistě zaujme. Koláč je velice snadný, a pokud si červené řepy uvaříte předem, tak je i bleskově hotový. Koláč si můžete dát třeba ke snídani nebo místo proteinové tyčinky po tréninku. Na rozdíl do klasických brownies není zdaleka tak hutný, ani “mokrý”. Pokud byste chtěli, aby byl vláčnější, použijte místo kokosového oleje raději klasické máslo nebo rostlinný tuk typu Hera, a přidejte ještě jedno vejce navíc.  Vylepšit ho můžete ještě například čokoládovou nebo karobovou polevou. 

Ingredience

Na 1 vyšší plech (23 x 28 cm)

  • 6 lžic kokosového oleje
  • 100 g čokolády na vaření
  • 3 menší uvařené červené řepy
  • 200 g bílého jogurtu
  • 60 g třtinového cukru
  • 130 g ovesné bezlepkové mouky
  • 50 g rýžové mouky
  • 1 vejce
  • 80 g proteinového prášku (příchuť čokoláda)
  • 1 lžička jedlé sody
  • pečicí papír

Postup

  1. Kokosový olej a rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Pak do směsi vmícháme najemno nastrouhanou uvařenou červenou řepu, vejce a bílý jogurt.
  2. Přidáme cukr, obě mouky, proteinový prášek a jedlou sodu. Dobře promícháme.
  3. Vyšší plech vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem. Povrch uhladíme stěrkou.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C přibližně 45 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.