Proteinové řezy s malinami ve stylu cheesecake

Proteinové řezy s malinami ve stylu cheesecake

Vymýšlet fitness recepty mě obzvlášť baví, proto jsem hrozně moc vděčná, že jsem mohla navázat novou spolupráci se super e-shopem FITNESS4U který nabízí široký sortiment nejen sportovní a zdravé výživy, ale také oblečení a další pomůcky a vybavení na sport. Tento recept na výborné kokosové cheesecake řezy s malinami je dalo by se říci takovou vlaštovkou naší spolupráce a připravila jsem ho pro jejich magazín do rubriky “vaříme zdravě”. V tvarohové náplni najdete kromě strouhaného kokosu také zdravá chia semínka a proteinový prášek, takže jsou řezy super volbou pro doplnění energie a proteinů kdykoli v průběhu dne.

Ingredience

Na 1 formu (26 x 22 cm)

Na těsto

  • 110 g másla
  • 120 g ovesných kokosových sušenek
  • 50 g hladké mouky
  • 4 lžíce strouhaného kokosu
  • pečicí papír

Na náplň

  • 500 g tučného měkkého tvarohu
  • 250 g polotučného měkkého tvarohu
  • 1 vejce
  • 1 lžíce chia semínek
  • 40 g strouhaného kokosu
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • 2 lžíce Bodylab Zero Topping Syrup (příchuť bílá čokoláda)
  • maliny

Postup

  1. Sušenky rozdrtíme v robotu. Přidáme změklé, nakrájené máslo a opět dobře promixujeme do tuhé lepkavé hmoty. Nakonec přidáme mouku a kokos a ještě krátce promixujeme.
  2. Těsto vtěsnáme na dno koláčové formy vystlané pečicím papírem. Dáme na 20 minut odpočinout do lednice.
  3. V hluboké míse prošleháme tvaroh, vejce, chia semínka a strouhaný kokos. Nakonec do směsi vmícháme proteinový prášek a syrup.
  4. Na korpus rozložíme maliny a nalijeme tvarohovou náplň.
  5. Cheesecake pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 60 minut. Pak teplotu snížíme na 165 °C a pečeme ještě asi 30 minut. Necháme dojít v otevřené troubě. Až cheesecake vychladne, dáme ho ještě na dvě hodiny do lednice.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.