Proteinová buchta s čokoládou a semínky

Proteinová buchta s čokoládou a semínky

Asi jste si už všimli, že poslední dobou vymýšlím spousty receptů na pečené buchty a koláče s proteinovým práškem. Je to především proto, že se snažím nabrat svalovou hmotu a přijmout potřebné množství bílkovin, ale také proto, že mi tyto laskominy moc chutnají. Jsou pevné, vláčné a jelikož je proteinový prášek sladký, nemusíte do těsta přidávat už takové množství cukru. Navíc si můžete vybrat takovou příchuť proteinového prášku, kterou máte nejraději, od klasické vanilkové nebo čokoládové, přes kokosovou či arašídovou, až po sušenkovou nebo pistáciovou. Abych zvýšila nutriční hodnotu této buchty a obohatila ji o vitaminy a minerální látky, přidala jsem do těsta ještě rozmačkaný měkký banán a slunečnicová semínka.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (22 x 16 cm)

  • 50 g másla
  • 1 větší měkký banán
  • 80 g třtinového cukru
  • 70 g jáhlové mouky
  • 100 g bezlepkové mouky
  • 3 vejce
  • 50 g hořké čokolády
  • 150 g bílého řeckého jogurtu
  • 50 g proteinového prášku (příchuť čokoláda-banán)
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1,5 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • 50 g slunečnicových semínek v mléčné čokoládě
  • pečicí papír

Postup

  1. Máslo necháme změknout a pak ho metličkou vymícháme s cukrem do pěny. Mouky promícháme a smícháme s jogurtem a vidličkou rozkvrdlanými vejci. Pak obě směsi spojíme.
  2. Do vzniklé hmoty vmícháme rozpuštěnou čokoládu, proteinový prášek a vidličkou rozmačkaný banán. Nakonec zlehka přimícháme jedlou sodu a prášek do pečiva.
  3. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Malé množství těsta (asi půl hrnku) si necháme a přimícháme do něj slunečnicová semínka. Pak rovnoměrně naneseme na těsto.
  4. Buchtu dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 35 minut. Pak stáhneme teplotu na 170 °C a pečeme ještě pouze zespodu asi 10 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.