Pomerančový koláč s konopným semínkem

Pomerančový koláč s konopným semínkem

Pokud mi paměť dobře slouží, je to poprvé, co jsem vyzkoušela pomeranče do koláče a s výsledkem jsem upřímně spokojená. Tento koláč bych zařadila do kategorie zdravějších moučníků a pochutnají si na něm hlavně ti, kteří se snaží stravovat zdravě a nehřešit sladkostmi s čokoládou nebo klasickým bílým cukrem. Díky tvarohu a žervé je koláč hutnější a hezky pevný, takže moc nedrobí a nerozpadá se. Přimícháním loupaného konopného semínka se stává také zdrojem důležitých bílkovin.

Ingredience

Na koláčovou formu ø 28 cm

  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 90 g pohankové mouky
  • 50 g tmavého třtinového cukru
  • 300 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 120 g čerstvého sýru (žervé, lučina)
  • 1 vejce
  • 3 malé pomeranče
  • 20 g krájené pomerančové kůry
  • 4 lžíce loupaného konopného semínka
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva

Postup

  1. Rozpuštěný kokosový olej smícháme s pohankovou moukou a třtinovým cukrem. Měkký tvaroh prošleháme s čerstvým sýrem a vejcem a přidáme do těsta. Nakonec vmícháme pomerančovou kůru, konopné semínko a bezlepkový prášek do pečiva.
  2. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na malinké kousíčky a přidáme do těsta.
  3. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C přibližně na 45 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.