Pomerančová kolečka se špetkou zázvoru

Pomerančová kolečka se špetkou zázvoru

Máte rádi spojení citrusů a zázvoru? Pak určitě vyzkoušejte tato báječná bezlepková kolečka, která na první pohled vypadají jako klasické linecké cukroví. Ovšem stačí jednou ochutnat a zjistíte, že s nimi mají pramálo společného. Jemně kořeněné těsto se báječně doplňuje s pomerančovou marmeládou a cukrovo-pomerančovou polevou. Pokud dáváte přednost čokoládovému těstu, před vanilkovým, nahraďte vanilkový cukr jednou polévkovou lžící kakaového prášku a jednou polévkovou lžící medu nebo moučkového cukru.

Ingredience

Na těsto

  • 200 g bezlepkové mouky
  • 150 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžíce strouhané pomerančové kůry
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 20 g vanilkového cukru
  • pomerančová marmeláda
  • pečicí papír

Na polevu

  • 1 lžíce horké vody
  • 2 lžíce pomerančové šťávy
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 lžička strouhané pomerančové kůry

Postup

  1. V míse smícháme mouku, moučkový a vanilkový cukr, pomerančovou kůru a mletý zázvor. Přidáme změklé máslo a vejce a rukama vypracujeme hladké a vláčné těsto, které dáme na zhruba 30 minut odpočinout do lednice.
  2. Z těsta na pomoučené ploše vyválíme tenký plát, ze kterého vykrájíme kolečka. Ta vyskládáme vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 170 ºC na zhruba 15 minut.
  3. Připravíme si polevu. Horkou vodu a pomerančovou šťávu nalijeme do misky a postupně přidáváme cukr a stále mícháme, dokud poleva nezíská hladkou hustší konzistenci. Nakonec vmícháme pomerančovou kůru.
  4. Vychladlá kolečka slepíme marmeládou a polijeme pomerančovou polevou.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.