Polníček s ředkvičkami a borůvkami

Polníček s ředkvičkami a borůvkami

V létě jsou zeleninové a ovocné saláty úžasné. Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli si připravit ten nebo ten, vyzkoušejte tento z polníčku, který má lehkou oříškovou příchuť, ve kterém jsou jak štiplavé a pikantní ředkvičky, tak sladké a jemné borůvky. To vše je doplněné smetanovou mozzarellou. Ačkoli se může zdát na první pohled chudý, opak je pravdou. Jednotlivé ingredience se navzájem skvěle doplňují a výsledek vás zcela jistě příjemně potěší. Navíc do sebe v jedné porci dostanete spoustu vitaminů. Polníček je bohatý na hořčík, železo, kyselinu listovou a vitaminy C a A. Ředkvičky jsou zdrojem vitaminů skupiny B, céčka, vápníku a draslíku. A borůvky jsou zase nabité antioxidanty, které chrání všechny buňky v těle.

Ingredience

Na 2 porce

  • 2 hrnky polníčku
  • 1 svazek ředkviček
  • 2 hrsti borůvek
  • 100 g mozzarelly (třešinky)
  • sůl, pepř
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce limetkové šťávy

Postup

  1. Polníček omyjeme a lístečky natrháme do větší mísy. Přidáme omyté a osušené borůvky a očištěné ředkvičky nakrájené na tenké plátky. Zakápneme limetkovou šťávou a sezamovým olejem a zlehka promícháme.
  2. Třešinky mozzarelly necháme okapat a přidáme do salátu. Pokud jsou moc veliké, překrojíme je napůl. Podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Salát naservírujeme na talíře nebo do misek a podáváme.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.