Pikantní špenátová vejce

Pikantní špenátová vejce

Dostali jste chuť na něco ostřejšího, co vám rozpumpuje krev v žilách a zahřeje vás, když venku mrzne až praští? Máte rádi pokrm zvaný hemenex a chutná vám špenát? Pokud jsem třikrát odpověděli “ano”, pak si připravte tato skvělá pečená špenátová vejce. Jsou výborná samotná, jen s pečivem, nebo si k nim můžete udělat rýži nebo hranolky. Naservírovat si je můžete k večeři, ale zrovna tak je připravit i jako pohoštění pro hosty. 

Ingredince

Na 2 porce

  • 1 balení čerstvého špenátu nebo mraženého listového sekaného špenátu
  • 4 lžíce rajčatové omáčky
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 4 vejce
  • 4 lžíce rýžové smetany
  • 1 lžička česnekové soli
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Čerstvý špenát propláchneme a nahrubo nasekáme (mražený vyndáme z mrazáku a necháme pár minut v míse při pokojové teplotě).
  2. Na pánvi rozehřejeme olivový olej, vsypeme špenát a necháme povadnout (mražený špenát vložíme do hrnce s trochou vody a pomalu zahříváme, dokud nepovolí). Ochutíme česnekovou solí a odstavíme.
  3. Dno zapékací mísy vykapeme rajčatovou a chilli omáčkou, poklademe špenátem a zalijeme smetanou. Nakonec do zapékací mísy rozklepneme čtyři vejce. Pečeme v troubě při teplotě 180 °C přibližně 15 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.