Perníkový kokosový koláč

Perníkový kokosový koláč

Pokud milujete kokos a zároveň máte rádi klasický domácí perník, pak určitě vyzkoušejte tento recept. Tentokrát se jedná o klasický koláč, ve kterém nenajdete žádné “extra” ingredience jako třeba proteinový prášek nebo speciální mouky, alternativní sladidla a podobně. Jen jsem si trochu pohrála s kombinací koření. Díky tomu nese koláč stopy klasického doma pečeného perníku. Navíc jsem přidala čerstvé jahody, ale klidně je můžete vynechat a místo toho koláč polít například čokoládovou nebo citronovou polevou. 

Ingredience

Na 1 formu (20 x 30 cm)

  • 160 g hladké mouky
  • 110 g celozrnné pšeničné mouky
  • 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • špetka kardamomu
  • špetka muškátového oříšku
  • 100 g strouhaného kokosu + na posypání
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • 1 vejce
  • 250 ml kokosového mléka
  • 180 g třtinového cukru
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • jahody
  • pečicí papír

Postup

  1. V míse promícháme obě mouky, skořici, kakao, kardamom, muškátový oříšek a prášek do pečiva.
  2. Pak postupně přidáme kokos, cukr, rozšlehané vajíčko, olej a mléko a pořádně promícháme do hladkého těsta.
  3. Těsto nalijeme do formy vyložené pečicím papírem. Posypeme kokosem a navrch rozložíme překrojené očištěné jahody.
  4. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 až 40 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.