Pečený lilek se zakysankou a bylinkami

Pečený lilek se zakysankou a bylinkami

Máte chuť na něco dobrého, teplého, ale zároveň lehkého k večeři? Vyzkoušejte pečený lilek se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkami. Hotový je raz dva a chutná báječně. Pokud nemáte zakysanou smetanu, můžete jako alternativu použít měkký tvaroh nebo čerstvý sýr, například žervé nebo lučinu.

Ingredience

Na 2 porce

  • 2 malé lilky
  • 250 g zakysané smetany
  • 2 lžíce nasekané petrželové natě
  • 2 lžíce nasekané bazalky
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř

Postup

  1. Lilky očistíme vodou (neloupeme), rozřízneme na dvě poloviny a vnitřek se semínky vyřízneme. Poloviny položíme na vymazaný plech řezem vzhůru. Lehce osolíme a opepříme a potřeme olivovým olejem.
  2. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na zhruba 25 minut. Krátce před koncem pečení (asi 5 minut) lilky potřeme prolisovaným česnekem a necháme dopéct.
  3. Upečený lilek polijeme zakysanou smetanou a posypeme bylinkami.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.