Palačinky s kuřecími kousky a rukolou

Palačinky s kuřecími kousky a rukolou

Palačinky nasladko jsou klasika. Jsou výborné s tvarohem, zavařeninou, arašídovou pomazánkou i s ovocem. Za vyzkoušení ale rozhodně stojí i ty slané. Na těsto můžete použít jakoukoli mouku. Pokud nemusíte držet bezlepkovou dietu, je dobrou volbou mouka celozrnná žitná nebo pšeničná či špaldová. Pokud máte na lepek intoleranci, doporučuji namíchat klasickou bezlepkovou mouku s moukou pohankovou, čirokovou nebo quinoa. Co se náplně týče, můžete použít suroviny, které máte rádi – maso, tuňák, špenát, sýr a podobně. Na rozdíl od sladkých palačinek, které chutnají skvěle i studené, ty slané doporučuji konzumovat výhradně teplé.

Ingredience

Na 4 porce

Na palačinky

  • 100 g pohankové mouky
  • 100 g bezlepkové mouky
  • 200 ml polotučného mléka
  • 3 vejce
  • 1 lžíce sušené bazalky
  • špetka soli
  • slunečnicový olej na smažení

Na náplň

  • 200 g kuřecích prsou
  • 150 g rukoly
  • 100 g čerstvého kozího sýru
  • sůl, pepř
  • slunečnicový olej na smažení

Postup

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Maso pak vyndáme a zakryjeme, aby nevychladlo.
  2. Obě mouky promícháme. Vejce a mléko prošleháme vidličkou. Přidáme do těsta a metličkou mícháme, dokud nevznikne hladké, řidší těsto. Nakonec ochutíme bazalkou a solí.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a osmažíme palačinky. Přebytečný tuk vsajeme do papírové utěrky. Do středu každé palačinky položíme kousky masa, rozdrobený kozí sýr a očištěnou rukolu. Palačinky zavineme a ihned podáváme.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.