Ovocný cake s ořechy a chia semínky

Ovocný cake s ořechy a chia semínky

Neznám nic úžasnějšího než spojení tenoučkého křehkého máslového těsta, kakaa, smetany, ořechů a ovoce. Tento koláč potěší všechny smysly. Já sama jsem snědla půlku formy na posezení krátce po vytažení z trouby, když byl ještě teplý. Výborně chutná ale i studený, nejlépe ke kávě nebo se sklenicí mléka.

Ingredience

Na 1 zapékací formu (20 x 20 cm)

  • 80 gramů másla
  • 2 vejce
  • 1 a ½ hrnku quinoa mouky
  • ½ hrnku amarantových vloček
  • 200 gramů zakysané smetany
  • 3 středně velká jablka
  • 3 lžíce chia semínek
  • 3 lžíce nepraženého kakaového prášku BIO
  • ½ lžičky sladidla stévie
  • ½ hrnku vlašských ořechů

Postup

  1. Máslo nakrájíme na menší kostky a necháme změknout.
  2. Do mísy nasypeme quinoa mouku, vločky a přidáme rozměklé máslo. Promícháme,
  3. přiklepneme dvě vejce a rukama vypracujeme těsto, které vtěsnáme do zapékací formy.
  4. V robotu rozsekáme jablka (nemusíme je loupat) a potom je v míse smícháme se zakysanou smetanu, chia semínky, kakaovým práškem a stévií.
  5. Vzniklou směs rovnoměrně navršíme na těsto a poklademe vlašskými ořechy.
  6. Pečeme v troubě na 180 až 190 °C asi 45 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.