Ovesné sušenky se skořicí a sušenými meruňkami

Ovesné sušenky se skořicí a sušenými meruňkami

Domácí sušenky prostě zbožňuju. Nejlepší na nich je, že si je můžete připravit na nespočet různých způsobů. Jednou přidáte rozinky, podruhé vlašské ořechy, potřetí para ořechy, jindy zamícháte skořici a pak zase kakao, a tak podobně. Tím pádem pokaždé vykouzlíte nový a originální recept. Dalším plusem je, že jsou zdravější variantou ke klasickým koláčům nebo závinům, protože hlavní surovinou jsou ovesné vločky, které jsou bohaté na vlákninu, vitaminy skupiny B a minerální látky. 

Ingredience

Na 10 kusů

  • 85 g másla
  • 4 lžíce medu
  • 90 g ovesných vloček
  • 60 g lískoořechové mouky
  • 35 g hladké mouky
  • 1 lžička skořice
  • 80 g sušených meruněk
  • pečicí papír

Postup

  1. Máslo rozpustíme a smícháme s medem.
  2. Přisypeme ovesné vločky a zamícháme. Pak postupně přidáme lískoořechovou a hladkou mouku, skořici a sušené meruňky, které nakrájíme na malé kousky. Dobře promícháme, aby se všechny ingredience propojily.
  3. Plech vysteleme pečicím papírem a pokládáme na něj malé bochánky, které vytvoříme z těsta, a pak je stlačíme lžící.
  4. Sušenky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.