Ořechové brownies z červené řepy bez lepku

Ořechové brownies z červené řepy bez lepku

Brownies miluju na jakýkoli způsob. Peču si je poměrně často, protože mám ráda, že při jejich přípravě můžu různě experimentovat. Vlastně jsem asi nikdy nedělala jedny a ty samé brownies dvakrát, vždy jsem alespoň jednu ingredienci pozměnila. Tyto jsou z červené řepy, s rýžovou moukou a ovesnými bezlepkovými vločkami, takže si je mohou upéct i celiaci, navíc obsahují i proteinovou čokoládovou pomazánku a proteinový prášek, tak vám dodají i potřebné bílkoviny. 

Ingredience

Na 1 vyšší plech (24 x 28 cm)

  • 180 g uvařené rozmixované řepy
  • 1 zralý banán
  • 4 vejce
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 4 lžíce kukuřičného sirupu
  • 120 g zakysané smetany
  • 2 lžíce proteinelly (čokoládová proteinová pomazánka)
  • 50 g ovesných bezlepkových vloček
  • 50 g vlašských ořechů
  • 30 g rýžové mouky
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 odměrka čokoládového proteinu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. K rozmixované řepě přidáme do robotu nakrájený banán a dobře promixujeme.
  2. Vmícháme prošlehaná vejce, zakysanou smetanu, proteinellu, kokosový olej a kukuřičný sirup.
  3. Vločky a ořechy rozmixujeme, a smícháme s rýžovou mouku, kakaem, proteinem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva.
  4. Obě hmoty spojíme a dobře promícháme. Těstem naplníme formu s pečicím papírem.
  5. Brownies pečeme při 170 °C asi 30 minut. Pak snížíme teplotu na 150 °C a pečeme ještě 20 až 25 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.