Nutelový čokoládový cheesecake

Nutelový čokoládový cheesecake

Už dlouho jsem nepřispěla žádným receptem, takže je nejvyšší čas to napravit. A vzhledem k tomu, že tu máme víkend, tak určitě přijde k chuti nějaká sladká tečka, kterou budete moci zakončit víkendový oběd nebo si na ní smlsnout k odpolednímu kafíčku. Tento recept na nutelový cheesecake není nijak složitý, ale chutná znamenitě. Do korpusu jsem použila proteinový prášek, díky čemuž je dezert vhodný i pro sportovce. Pokud ho ale nemáte, vůbec to nevadí, lze jej nahradit 30 g kakaa a 20 g rýžové nebo jiné mouky nebo strouhaného kokosu.

Ingredience

Na 1 dortovou formu (ø 22 cm)

Na korpus

  • 2 hrnky čokoládových bezlepkových kuliček
  • 140 g Ramy s kokosovým a mandlovým olejem
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 50 g proteinového prášku (příchuť čokoláda)
  • 3 lžíce vody
  • pečicí papír

Na náplň

  • 500 g nízkotučného měkkého tvarohu
  • 200 g ricotty
  • 2 vejce
  • 3 lžíce rýžové mouky
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 4 lžíce Nutelly

Postup

  1. Čokoládové kuličky dáme do mixéru a rozmixujeme do konzistence mouky. Přidáme Ramu, rýžovou mouku, proteinový prášek a vodu a mixujeme, dokud nevznikne pevná, trochu lepivá hmota. Dortovou formu vysteleme pečicím papírem, boky pomažeme Ramou, a pak na dno vtlačíme těsto. Dáme do lednice odležet asi na 20 minut.
  2. Mezitím si připravíme náplň. Tvaroh, ricottu, vejce, rýžovou mouku a cukr dáme do robotu a prošleháme na střední otáčky. Dvě třetiny těsta oddělíme a do zbývající třetiny přidáme Nutellu a ještě krátce prošleháme.
  3. Na korpus navršíme nejprve tvarohovou směs a na ni rozetřeme nutelovou směs. Koláč vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 60 minut. Pak teplotu snížíme na 150 °C a pečeme ještě asi 25 minut, dokud není povrch pevný.
  4. Koláč necháme dojít v troubě při otevřených dveřích. Až vystydne dáme ho vychladit a zatuhnout do lednice alespoň na 2 hodiny, ideálně však přes noc.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.