Nejlepší čokoládové muffiny

Nejlepší čokoládové muffiny

Jste stejní milovníci čokolády jako já? Pak si upečte tyto fantastické muffiny s extra porcí kvalitní čokolády a kakaa. Když je budete jíst ještě teplé, bude se vám čokoláda doslova rozplývat na jazyku. Podávat je můžete samotné, nebo posypané strouhaným kokosem, čokoládou nebo moučkovým cukrem. Výtečné a na pohled okouzlující jsou i s různými krémy. V této podobě se báječně hodí na různé párty nebo oslavy.

Ingredience

Na 12 kusů

  • 2 velká vejce
  • 240 ml podmáslí
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 110 g másla
  • 230 g bezlepkové mouky
  • 250 g krupicového cukru
  • 60 g holandského kakaa
  • 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 170 g hořké čokolády (70 % kakaa)

Postup

  1. V misce prošleháme vejce s podmáslím a vanilkovým extraktem. Přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme.
  2. V jiné míse promícháme mouku, krupicový cukr, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme hořkou čokoládu nasekanou na malé kousky. Do této sypké směsi pozvolna vmícháme tekutou směs.
  3. Těstem naplníme (asi do tří čtvrtin) muffinové košíčky vyskládané do formy.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 20 až 25 minut, dokud muffiny pěkně nevyběhnou.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.