Jste stejní milovníci čokolády jako já? Pak si upečte tyto fantastické muffiny s extra porcí kvalitní čokolády a kakaa. Když je budete jíst ještě teplé, bude se vám čokoláda doslova rozplývat na jazyku. Podávat je můžete samotné, nebo posypané strouhaným kokosem, čokoládou nebo moučkovým cukrem. Výtečné a na pohled okouzlující jsou i s různými krémy. V této podobě se báječně hodí na různé párty nebo oslavy.
Ingredience
Na 12 kusů
- 2 velká vejce
- 240 ml podmáslí
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 110 g másla
- 230 g bezlepkové mouky
- 250 g krupicového cukru
- 60 g holandského kakaa
- 2 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
- špetka soli
- 170 g hořké čokolády (70 % kakaa)
Postup
- V misce prošleháme vejce s podmáslím a vanilkovým extraktem. Přidáme rozpuštěné máslo a důkladně promícháme.
- V jiné míse promícháme mouku, krupicový cukr, kakao, prášek do pečiva a špetku soli. Přidáme hořkou čokoládu nasekanou na malé kousky. Do této sypké směsi pozvolna vmícháme tekutou směs.
- Těstem naplníme (asi do tří čtvrtin) muffinové košíčky vyskládané do formy.
- Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na 20 až 25 minut, dokud muffiny pěkně nevyběhnou.