Muffiny s kousky čokolády

Muffiny s kousky čokolády

Muffinky patří mezi moje nejoblíbenější „jednohubky“. Chutnají mi snad všechny druhy a příchuti – od „obyčejných“ máslových, přes klasické borůvkové, až po extra čokoládové s polevou. Od chvíle, co jsem si koupila muffinovač, je dělám často a na různé způsoby. V lednici vám upečené kousky vydrží 3 až 4 dny, když uděláte dortíků více, můžete je dát bez problémů i zamrazit.  

Ingredience

Na 10 kusů

  • 50 g másla
  • 4 lžíce řepkového oleje s máslovou příchutí
  • 120 g bezlepkové mouky
  • 100 g hladké kukuřičné mouky
  • 2 vejce
  • 100 g čokoládového tvarohu
  • 200 ml mléka
  • 3 lžíce kakaového kořeněného prášku
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce bezlepkového kypřícího prášku do pečiva
  • 90 g hořké čokolády s vysokým obsahem kakaa
  • 10 papírových košíčků na muffiny

Postup

  1. Do hluboké mísy nasypeme obě mouky, kakaový prášek a kypřící prášek do pečiva. Promícháme a uprostřed vytvoříme důlek, do kterého vlijeme rozpuštěné máslo smíchané s olejem a mlékem. Lehce promícháme.
  2. Rozklepneme vejce a přimícháme do těsta. Nakonec vmícháme čokoládový tvaroh, javorový sirup a 2/3 z celkového množství hořké čokolády nalámané na kousíčky.
  3. Papírové košíčky dáme do muffinovače a naplníme je těstem. Ozdobíme zbylými kousky čokolády.
  4. Dáme péct do trouby na 200 °C na 20 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.