Mrkvový chlebíček s lněnými semínky

Mrkvový chlebíček s lněnými semínky

Přemýšlíte, co si zabalit do práce ke svačině? Na sladký koláč, ani na housku se sýrem či šunkou chuť nemáte? Vyzkoušejte tento lahodný chlebíček.  Ačkoli v něm není jediný gram cukru, má jemnou, maličko nasládlou chuť a to díky nastrouhaným mrkvičkám, jáhlovým vločkám a kokosovému oleji.  A právě díky němu drží i pěkný pevný tvar a nedrobí. Navíc obsahuje zdravá lněná semínka, která jsou napěchovaná vitaminy a minerálními látkami. Pokud je budete jíst pravidelně, zlepší se vám trávení, upraví krevní cukr a také sníží hladina cholesterolu.

Ingredience

Na 1 zapékací chlebovou formu (9 x 28 cm)

  • 3 mrkve
  • 4 lžíce kokosového oleje
  • 2 vejce
  • 150 g bílého jogurtu
  • 120 g jáhlových vloček
  • 200 g bezlepkové mouky
  • 200 ml polotučného mléka
  • 4 lžíce lněného semínka
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Kokosový olej rozpustíme a smícháme s jáhlovými vločkami, bezlepkovou moukou a lněnými semínky. Přidáme obě vejce prošlehaná s mlékem a bílý jogurt a důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily.
  2. Mrkve oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme do těsta. Nakonec vmícháme sůl a prášek do pečiva.
  3. Chlebovou zapékací formu vysteleme pečicím papírem a nalijeme do ní těsto.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C na zhruba 55 minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě 25 až 30 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.