Mrkvový chlebíček s arašídovým máslem

Mrkvový chlebíček s arašídovým máslem

Mrkvový chlebíček je zdravý a vláčný moučník, který zachutná každému, kdo má rád klasický mrkvový dort, který je však pracnější a zdlouhavější na přípravu, a také více kalorický. Tento chlebíček je hotový raz dva – uvedené ingredience pouze smícháte (prošleháte) dohromady, a navíc je i bezlepkový, takže si na něm mohou smlsnout i ti, kteří mají potravinovou alergii na lepek.

Ingredience

Na formu 10 x 28 cm

  • 100 g mrkve
  • 100 g arašídového másla Lucky Alvin
  • 3 vejce
  • 250 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 75 g ovesné bezlepkové mouky
  • 50 g vlašských ořechů
  • 1 balení skořicového cukru
  • 1,5 lžičky bezlepkového prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Mrkev oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Do mísy rozklepneme všechna vejce a prošleháme metličkou. Přidáme arašídové máslo a tvaroh a krátce prošleháme ručním šlehačem do hladké hmoty.
  3. Do těsta vmícháme nastrouhanou mrkev, mouku, skořicový cukr a prášek do pečiva a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme nasekané vlašské ořechy.
  4. Formu na chlebíček vyložíme pečicím papírem a naplníme těstem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C přibližně 50 až 55 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.