Mrkvové sušenky s ořechovým máslem

Mrkvové sušenky s ořechovým máslem

Chcete si pořádně zakřupat? Chutnají vám sušenky typu zázvorky nebo vánoční perníčky ještě něž úplně změknou? Pokud ano, tak si určitě upečte tyto lahodné mrkvové sušenky s datlovou pastou a se stopami arašídů. Můžete je chroupat jen tak, ale zrovna tak si je můžete namazat domácí marmeládou (třeba rybízovou, brusinkovou nebo malinovou) nebo ořechovým máslem a slepit. Díky tomu rychleji změknou. Pokud je budete uchovávat v uzavřené nádobě na chladnějším místě, vydrží vám až 3-4 týdny.

Ingredience

Na 20 kusů

  • 140 g amarantových vloček
  • 2 mrkve
  • 3 lžíce másla Šufánek (arašídy-čokoláda)
  • 90 g datlové pasty
  • 40 g vanilkového cukru
  • 40 g třtinového cukru
  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 hrnek bezlepkové mouky
  • pečicí papír

Postup

  1. Mrkve oloupeme a uvaříme doměkka. Až vychladnou, dáme je do robotu a rozmixujeme s ořechovým máslem a datlovou pastou na pyré.
  2. Ve větší míse smícháme vločky s vanilkovým a třtinovým cukrem, a oběma moukami. Pak do této směsi přidáme pyré a rukama vypracujeme pevné, tažné těsto, které dáme na asi 15 minut odležet do chladu.
  3. Z těsta vyválíme placku a vykrajovátky tvoříme sušenky. Pokládáme je vedle sebe na plech vystlaný pečicím papírem.
  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 až 25 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.