Mrkvové proteinové tyčinky

Mrkvové proteinové tyčinky

Podobně jako před pár lety zažily boom takzvané raw tyčinky, teď se roztrhl pytel s proteinovými tyčinkami. I když jsou primárně určeny hlavně pro sportovce a pro lidi v zátěži, pochutnávají si na nich i ostatní. Obsahují proteinový prášek bohatý na bílkoviny, proto jsou vhodné také pro vegetariány. Já si je dopřávám jednak právě proto, že téměř nejím maso, a jednak proto, že jsem začala sportovat a chci budovat svalovou hmotu. Doma si je můžete připravit buď nepečené, nebo pečené jako jsou například tyto.

Ingredience

Na 10 kusů

  • 4 mrkve
  • 130 g nízkotučného měkkého tvarohu
  • 2 lžíce sirupu z agáve
  • 1 vejce
  • 1 lžíce chia semínek
  • 50 g proteinového prášku (příchuť vanilka)
  • 50 g nasekaných vlašských ořechů
  • 100 g pohankových lupínků
  • 60 g jáhlové mouky
  • 1 lžička skořice
  • 50 g másla + 50 g kvalitní hořké čokolády na polevu
  • pečicí papír

Postup

  1. Jako první oloupeme mrkve a uvaříme je doměkka. Až trochu vychladnou, dáme je do mixéru. Přidáme měkký tvaroh, sirup z agáve, vejce a chia semínka a rozmixujeme dohladka.
  2. V druhé míse smícháme proteinový prášek s nasekanými vlašskými ořechy, rozdrcenými vločkami, jáhlovou moukou a skořicí. Pak suchou směs zvolna vmícháme do tekuté a promícháme, aby se všechny složky propojily.
  3. Zapékací formu vysteleme pečicím papírem a naplníme ji těstem. Povrch uhladíme stěrkou.
  4. Dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C na přibližně 35 až 40 minut. Po vyndání z trouby necháme trochu vychladnout a polijeme polevou – máslo a rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Pak dáme zatuhnout do lednice.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.