Mrkvové brownies s kokosem

Mrkvové brownies s kokosem

Brownies patří mezi moje top moučníky a to nejen kvůli tomu, že jsou plné čokolády, ale i proto, že se dá při jejich přípravě různě experimentovat. Už jsem je zkoušela s použitím červených fazolí, dýně Hokaido, červené řepy, arašídového másla a tak dále. Tentokrát jsem měla doma více mrkve, tak jsem si řekla, proč to nezkusit – vždyť mrkev nasladko v sušenkách nebo dortu chutná náramně. A i v případě těchto brownies tomu není jinak. Kombinace mrkve, kokosu, arašídového másla a čokolády sice může být poněkud netypická, ale chuťově je luxusní.

Ingredience

Na 1 vyšší plech 20 x 30 cm

  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 130 g arašídového másla Lucky Alvin
  • 3 vejce
  • 250 g najemno nastrouhané mrkve
  • 180 ml ovesného mléka
  • 35 g krystal cukru
  • 50 g sušeného strouhaného kokosu
  • 100 g hladké mouky
  • 40 g rýžové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • pečicí papír

Postup

  1. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s arašídovým máslem.
  2. Až směs lehce vychladne, vmícháme nastrouhanou mrkev a ovesné mléko. Pak přimícháme vejce.
  3. Odděleně smícháme cukr, kokos, hladkou a rýžovou mouku, a prášek do pečiva. Obě směsi spojíme a dobře promícháme.
  4. Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 40 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.