Brownies patří mezi moje top moučníky a to nejen kvůli tomu, že jsou plné čokolády, ale i proto, že se dá při jejich přípravě různě experimentovat. Už jsem je zkoušela s použitím červených fazolí, dýně Hokaido, červené řepy, arašídového másla a tak dále. Tentokrát jsem měla doma více mrkve, tak jsem si řekla, proč to nezkusit – vždyť mrkev nasladko v sušenkách nebo dortu chutná náramně. A i v případě těchto brownies tomu není jinak. Kombinace mrkve, kokosu, arašídového másla a čokolády sice může být poněkud netypická, ale chuťově je luxusní.
Ingredience
Na 1 vyšší plech 20 x 30 cm
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 130 g arašídového másla Lucky Alvin
- 3 vejce
- 250 g najemno nastrouhané mrkve
- 180 ml ovesného mléka
- 35 g krystal cukru
- 50 g sušeného strouhaného kokosu
- 100 g hladké mouky
- 40 g rýžové mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- pečicí papír
Postup
- Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a smícháme s arašídovým máslem.
- Až směs lehce vychladne, vmícháme nastrouhanou mrkev a ovesné mléko. Pak přimícháme vejce.
- Odděleně smícháme cukr, kokos, hladkou a rýžovou mouku, a prášek do pečiva. Obě směsi spojíme a dobře promícháme.
- Těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 40 minut.