Mrkvánky s čokoládou a konopným semínkem

Mrkvánky s čokoládou a konopným semínkem

Křupavé keksíky miluju. Ale vždycky, když jsem je dělala nasladko, použila jsem jako další ingredienci k vločkám, oříškům a semínkům ovoce (většinou sušené). Osvědčily se mi švestky, meruňky, brusinky i sušené banány nebo ananas a papája. Nyní jsem se ale rozhodla dát šanci mrkvi. Napadlo mě, že když mrkvový koláč s oříšky a čokoládovou polevou nemá chybu, mohlo by to stejně dobře fungovat i u domácích vločkových sušenek. A funguje. Spojení čokolády a mrkve, společně s konopným semínkem a kokosovým cukrem se zázvorem je prvotřídní.  

Ingredience

Na 18 kusů

  • 120 g kukuřičných bezlepkových lupínků
  • 130 g amarantových vloček
  • 50 g másla
  • 50 g mléčné čokolády
  • 30 g kokosového cukru se zázvorem
  • 3 lžíce loupaného konopného semínka
  • 1 lžíce sirupu z agáve
  • 2 mrkve
  • 1 vejce
  • pečicí papír

Postup

  1. Rozlámanou čokoládu a máslo nakrájené na kousky dáme do hluboké plastové mísy a tu položíme na 10 až 15 minut na teplá kamna, dokud se čokoláda a máslo nerozpustí.
  2. Mezitím nasypeme do sáčku kukuřičné lupínky a rukama je rozmačkáme. Mrkve oloupeme a nastrouháme na struhadle nebo v robotu najemno.
  3. Do mísy k čokoládovo-máslové hmotě vsypeme amarantové vločky, rozdrcené lupínky, nastrouhané mrkve, kokosový cukr a konopné semínko a důkladně promícháme. Nakonec vmícháme vejce.
  4. Vzniklou hmotu rozprostřeme na plech vystlaný pečícím papírem (tloušťka hmoty je asi 0,7 cm) a dáme péct do trouby rozehřáté na 170 °C asi na 35 minut.
  5. Po vytažení z trouby necháme maličko vychladnout a pak ostrým nožem nakrájíme na čtverečky.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.