Pokud si potrpíte na klasickou mramorovou bábovku, pak vyzkoušejte tento lahodný chlebíček, který je její zdravější a ještě chutnější verzí. Neobsahuje bílou mouku, ale zdravější celozrnnou a kokosovou, bílý rafinovaný cukr jsem nahradila třtinovým, navíc jsem do těsta přimíchala proteinový vanilkový prášek, který v chlebíčku zvyšuje podíl bílkovin, a taky sušené meruňky a rozinky. Vyšperkovat ho však můžete třeba i ořechy, ať už lískovými, vlašskými nebo pekanovými. Fantazii se meze nekladou.
Ingredience
Na formu 10 x 28 cm
- 3 vejce
- 120 g Hery
- 250 g měkkého tučného tvarohu
- 100 g třtinového cukru
- 120 g celozrnné mouky
- 40 g kokosové mouky
- 1 odměrka vanilkového proteinu
- 2 hrsti sušených meruněk
- 40 g rozinek
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 2 lžíce holandského kakaa
- pečicí papír
Postup
- Heru rozpustíme a až vychladne, přimícháme k ní třtinový cukr.
- Obě mouky promícháme a přidáme do těsta. Pak zašleháme tvaroh a všechna vejce.
- Zlehka vmícháme proteinový prášek, prášek do pečiva, rozinky a nakrájené meruňky.
- Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme asi 2/3 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao, a pak těstem naplníme zbytek formy.
- Chlebíček pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 55 minut.