Mramorový chlebíček s rozinkami a sušenými meruňkami

Mramorový chlebíček s rozinkami a sušenými meruňkami

Pokud si potrpíte na klasickou mramorovou bábovku, pak vyzkoušejte tento lahodný chlebíček, který je její zdravější a ještě chutnější verzí. Neobsahuje bílou mouku, ale zdravější celozrnnou a kokosovou, bílý rafinovaný cukr jsem nahradila třtinovým, navíc jsem do těsta přimíchala proteinový vanilkový prášek, který v chlebíčku zvyšuje podíl bílkovin, a taky sušené meruňky a rozinky. Vyšperkovat ho však můžete třeba i ořechy, ať už lískovými, vlašskými nebo pekanovými. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience

Na formu 10 x 28 cm

  • 3 vejce
  • 120 g Hery
  • 250 g měkkého tučného tvarohu
  • 100 g třtinového cukru
  • 120 g celozrnné mouky
  • 40 g kokosové mouky
  • 1 odměrka vanilkového proteinu
  • 2 hrsti sušených meruněk
  • 40 g rozinek
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 2 lžíce holandského kakaa
  • pečicí papír

Postup

  1. Heru rozpustíme a až vychladne, přimícháme k ní třtinový cukr.
  2. Obě mouky promícháme a přidáme do těsta. Pak zašleháme tvaroh a všechna vejce.
  3. Zlehka vmícháme proteinový prášek, prášek do pečiva, rozinky a nakrájené meruňky.
  4. Formu vysteleme pečicím papírem a naplníme asi 2/3 těsta. Do zbylého těsta vmícháme kakao, a pak těstem naplníme zbytek formy.
  5. Chlebíček pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 55 minut.


Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.