Mixit müslí bezlepkově

Mixit müslí bezlepkově

Jelikož Mixit slaví sedm let své existence, rozhodla jsem se, že o nich něco málo napíšu, protože jejich laskominy miluju. Snídaňové cereálie jsem si na Mixitu začala mixovat ještě dlouho předtím, než u mě byla zjištěna celiakie. Tehdy jsem se nemusela rozmýšlet a hlídat si, zda do tubusu přidávám klasické vločky nebo pohankové, pšeničné nebo kukuřičné lupínky a podobně. Stejně bez rozmyslu jsem do košíku házela i jejich Mixitky, které zbožňuju, hned vedle jejich čokolády, úplně nejvíc. 

Když jsem před pár lety zjistila, že trpím alergií na lepek a tudíž nesmím žádné suroviny, které jej obsahují, myslela jsem si, že se s Mixitem budu muset rozloučit. Ale chyba lávky! Kluci myslí i na nás celiaky a začali sortiment svého zboží rozšiřovat i o bezlepkové verze, za což jsem jim nesmírně vděčná, podobně jako tisíce dalších (ne)celiaků.

Pokud jde o mixování tubusů, můžete jako základ použít “bezlepkový pozob”, “amarantové perličky” nebo různá semínka, kterých je v nabídce víc než dost a pak vše doladit sušeným ovocem, ořechy, čokoládovými hoblinkami a dalšími zdravými a vynikajícími ingrediencemi. Podobně bezlepkově si můžete namíchat i snídaňové kaše nebo ořechové či ovocné zobání ke svačině.

Já však úplně nejvíc ujíždím na jejich Mixitkách a čokoládě. K mé radosti se rodina bezlepkových tyčinek stále rozrůstá, takže jsem ještě ani nestihla všechny jejich novinky ochutnat (jedná se o druhy: borůvka, para ořechy + physalis, a lískové oříšky). Z těch “tradičních” mám úplně nejraději druhy protein + kakao, kokos + čokoláda a třešeň + mandle.

Jediné, co by mohli kluci z Mixit ještě dotáhnout do bezlepkové dokonalosti a nasadit tím onu pomyslnou třešinku na dort, jsou dle mého mínění sušenky. Myslím, že mnoho dalších celiaků by si rádo smlslo na jejich arašídových, kokosových nebo zázvorových cookies.

Jinak nemám, co vytknout, jedině jim popřát “jen tak bezlepkově dál”…

 



Tento web využívá soubory cookies. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookie.